Спасител в акция: Кучето Беър спасява коали в Австралия

То е специално обучено да ги надушва
Обновена: 3 дек 2019 11:19 | 3 дек 2019 11:12, Ния Христова
5
Спасител  в акция: Кучето Беър спасява коали в Австралия
Снимка: Ройтерс

Пожарите в Австралия продължават да причиняват множество щети и да взимат жертви. Коалите са особено застрашени и бяха обявени за функционално изчезнали поради унищожаването на естествения им хабитат от пожарите, съобщи bTV.

На помощ на животинките се притече смело куче. Това е Беър.

Беър е 6- годишно коли, което смело претърсва опожарените райони за пострадали коали. Той става част от екип, чиято цел е да спаси максимален брой животинки от този вид. Бил е изоставен от стопаните си след като решават, че вече не могат да се грижат за него.

Кучето е специално бучено да надушва и открива коали по миризмата им.

"Това е едно от малкото кучета, които могат да открият жива коала само по нейната миризма", обясняват от местната служба за защита на животинските видове.

Още по темата

Обучението на Беър го прави перфектният търсач на малките мечета.

"Беър е съсредоточен в наградата си, а именно – любимата си топка. Той няма никакъв инстинкт на хищник и щом намери жива коала не я напада", поясняват гледачите му.

Пожарите продължават да бушуват в Австралия. Създадени са редица кампании за дарения за спасяване на местни животински видове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да 4 добре го е обяснил. Аз щях да кажа, че ми прилича на бордър коли. Което наистина е много различно от шотландското коли(Ласи).И е едно от най-интелигентните кучета. Все пак и преводачката е в грешка защото не е превела точно породата.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката е кетъл дог /австралийско пастирско/. Но и вие не сте прави да сравнявате всяко коли с Ласи. Австралийското коли прилича на бордър колито, което е черно-бяло. нищо общо с ласи, но все пак е с дълъг косъм.
3
8
 
4
 
! Отговори
бездомно куче преди 4 години
тоя по ми яр на снимката е толкова Коли, колкото аз съм Жендр!
2
4
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
очевидно авторката е млада калинка, родена след 1989, защото преди това всяко дете, знаеше колито Ласи! тия родените след 1989 сигурен съм, че ще се самозатрият от собствената си прос тотия и липса не само на образование но и на мозък!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се дали авторката на статията е виждала куче порода коли? Очевидно не, иначе нямаше да слага тази снимка. Най-вероятно снимката е взета просто ей така от няккоя друга статия и сложена за запълване на мястото

Спонсорирани публикации